Vuoden 2016 matkat

Vuosi 2016 alkoi lentäen. Vuosi vaihtui jossain, ehkä Atlantin yllä, lennolla Miamista Lontooseen. Tammikuun ensimmäisenä päivänä palasin joulumatkalta Karibialta.

Varsinaisesti ensimmäistä vuoden 2016 matkaa piti odotella maaliskuulle saakka.

Maaliskuussa tein työmatkan Shanghaihin, Kiinaan. Vaikka yleensä panostan työmatkoillakin siihen että on aikaa nähdä jotain paikallista työpaikan lisäksi, niin Kiinassa huomaan panostavani treenaamiseen: Työpäivän jälkeen en lähdekään kaupungille, vaan hotellin kuntosalille. Se auttaa myös jet-lagiin, joka minulle itäänpäin matkatessa on hankalampi.

Huhtikuussa vietin pitkän viikonlopun ystävän luona Zürichissä ja Bernin kantonissa, Sveitsissä. Sveitsissäkin kevätsäät voivat olla mitä vaan: Edellisenä vuonna samaan aikaan oli melkein hellettä, tällä kertaa satai lunta...

Toukokuussa nopea työmatka Hampuriin, Saksaan.

Kesäkuussa seurasi toinen Saksan reissu. Työmatka Leibzigiin mahdollisti myös viikonlopun vieton Berliinissä. Kesäkuulle mahtui myös juhannusmatka Lontooseen, jossa Juhannusta juhlittiin mm. Rihannan konsertissa Wembleyllä ja hienostuneella iltapäiväteellä Palm Courtissa. Ja kuun lopussa vielä työmatka Milanoon.

Heinäkuussa aloitin kesäloman Kreikan matkalla, Paroksella ja Ateenassa.

Seuraava matka koitti syyskuun alussa, kun vietin helteisen viikonlopun tyttöpörukalla Zürichissä juhlien ystävän Babyshowereita. Sen jälkeen vielä pari päivää Milanossa ja seuraavalla viikolla muutama päivä yhtä helteisessä Brysselissä.

Lokakuun alussa matkustin viikonlopuksi Pietariin. Sitten taas pikamatkalle Hampuriin ja kuun lopussa vielä viikoksi työmatkalle Texasiin, jossa sainkin hyvän D-vitamiini-tankkauksen talven varalle sekä todistaa omin silmin miten iso juhla Halloween tuollapäin onkaan.

Vuoden viimeinen matka joulukuun puolivälissä vei vielä kerran työn merkeissä Saksaan, jossa työtehtävien lisäksi ehdin kuin ehdinkin fiilistellä hetken joulutunnelmaa Hampurin joulumarkkinoilla kuumaa karpalopunssia nautiskellen.

Suurin osa vuoden 2016 kohteista oli jo ennestään tuttuja, mutta niistäkin löytyi uutta, kiinnostavaa koettavaa. Kotimaan matkailu jäi vuonna 2016 olemattomaksi, lukuunottamatta vierailuja kotikaupunkiin, josta käsin kesälomalla tuli sentään retkeiltyä Etelä-Karjalassa ja -Savossa.

Vuodelle 2017 matkakalenterissa on jo talviloma Karibialla. Ja suunnitteluasteella viikonloppumatka johonkin Euroopan kaupunkiin siskontytön kanssa kesäkuulle. Työmatkoja lienee tarjolla ensi vuonna suunnilleen saman verran suunnilleen samoihin kohteisiin, ajankohdat vain vaihtelevat. Kotimaan matkailuun yritän panostaa, onhan Suomi mm. kolmantena Lonely Planetin Best in Travel 2017 -listalla, ja toiveissa on myös vähän pidempi loma johonkin kauas marraskuun synkkyyttä pakoon. Sen tarkemmin en vielä ensi vuoden matkoja ole miettinyt.

 

 

 

HeliReissut2 Comments