Viikonloppu Berliinissä

Pari viikkoa sitten vietin ensimmäistä kertaa viikonlopua Berliinissä. Toivottavasti kerta ei jäänyt viimeiseksi, sillä kahdessa päivässä ehdin saada vain maistiaisen ja nähdä ja kokea vain palasen. Siitä palasesta kyllä pidin kovasti.

Ystävältä saadun vinkin perusteella valitsin yöpaikakseni Circus Berlin -hotellin Rosenthaler Platzilla Mitten kaupungin osassa. Ja hyvän vinkin olinkin saanut! Tämän jaan mielelläni eteenpäin. Sekä huoneeni että hotellin yleiset tilat olivat tyylikkään persoonalliset ja siistit, palvelu oli sydämellistä, sijainti erinomainen ja aamiainen runsas. Viihtyisyyttä lisäsivät myös pieni sisäpihapuutarha sekä kattoterassi. 

Lauantaina oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Rankan työviikon ja aikaisen aamulennon jälkeen päätin ottaa rennosti hengailemalla puistossa, kuppiloissa ja hotellin terassilla sekä hieman kaupoilla kierrellen. 

Sunnuntaina sää oli edelleen lämmin, mutta pilvinen, mikä sopikin minulle oikein hyvin sillä osallistuin 3,5 tunnin Berlin's Best -pyöräretkelle nähdäkseni tärkeimmät historialliset kohteet. Voin suositella myös tämän kierroksen järjestäjää (Berlin on Bike). Kierros oli hyvin suunniteltu, opas oli asiantunteva ja kaikki käytännön asiat hienosti järjestetty.  

Päällimmäisenä kaupungista jäi mieleen vehreys ja rento tunnelma. Puistoja oli paljon ja niiden lisäksi lisäksi kadut oli reunustettu puilla ja asuntojen parvekkeet olivat täynnä kasveja. Niin paikalliset kuin vierailijatkin viihtyivät kesäpäivinä puistoissa sekä kadulle levittäytyvissä mutkattomissa ravintoloissa ja kahviloissa ja siirtyivät paikasta toiseen rennosti pyöräillen. Myös pukeutumisessa mukavuus vaikutti olevan pääasia.

HeliReissut, Saksa, VideoComment