Kaksi päivää Ateenassa

Paroksella vietettyjen päivien jälkeen, vietin pari päivää Ateenassa. Mielikuvissani Ateenasta muistui ensin mieleen antiikkisten temppelien rauniot ja toiseksi viime vuosien uutiset talousvaikeuksista. En oikein tiennyt mitä kaupungilta odottaa tosi elämässä. Perillä minua odotti kuuma ja vehreä kaupunki, täynnä elämää ja ystävällisiä ihmisiä.

Rentouttavien Paroksella viettyjen rantapäivien jälkeen jaksoin 35-asteen lämpötilasta huolimatta kävellä nähtävyyksiin ja kaupunkiin tutustumassa. Ohjelmassa olivat Akropolis, Filopappoun kukkula, Anafiotikan kaupunginosa, Arkeologinen museo ja Likabettoksen näköalatasanne.

Yövyin Airbnb:n kautta vuokratussa huoneessa Ateenan pohjoisosassa asunnossa, jonka aurinkoiselta parvekkeelta oli huikea näköala Akropolis-kukkulalle ja Likabettos-vuorelle.

Myös Ateenassa, tietenkin, hyvin syöminen oli tärkeää. Airbnb-emännältäni sainkin hyviä vinkkejä niin nähtävyyksiin kuin ravintoloihinkin. Hänen neuvostaan suuntasin iltaisin syömään Exárcheian kaupunginosaan. Erinomainen kokemus oli entisen koulun pihalle perustettu Ama Laxei, jossa kävin illallisen lisäksi myös lounaalla. Toisena päivänä hain Guaranteesta herkullisen ja edullisen sämpylän puistossa syötäväksi. Kreikkalainen ruoka teki kyllä positiivisen vaikutuksen, sekä Ateenassa että Paroksella. Viikon aikana söin ainoastaan herkullista ruokaa.

Ateenan julkinen liikenne, metrot ja bussit, toimivat hyvin ja verkosto oli selkeä. Paikalliset puhuivat erinoimaisesti englantia ja olivat todella ystävällisiä. Pukeutumisessa suosittua oli rentous. Illallisellakin pukukoodina oli sortsit, t-paita ja varvassandaalit, ainakin siellä Exárcheiassa, joka on ehkä hieman rennompi ja vaihtoehtoisempi, nuorten suosima alue. Ja illallisaika on suomalaisittain todella myöhään. Ennen klo yhdeksää ravintoloissa on vain turisteja. Ateenalaiselle normaalia on mennä ravintolaan kuulemma ilta-yhdentoista paikkeilla.

HeliKreikka, ReissutComment