Iltaloma Brysselissä

Syyskuun puolivälissä työasiat veivät pariksi päiväksi Brysseliin. En ollut käynytkään kaupungissa sen jälkeen kun reilut neljä vuotta sitten muutin sieltä Helsinkiin.

Brysselissä vastassa oli helleaalto, joten kun työasiat jättivät illat vapaaksi ja hotelli oli mukavasti suosikkialueeni ytimessä, lähellä Place Stéphanieta, pystyi työpäivän jälkeen tavoittamaan lomatunnelman, yhdeksi illaksi kerrallaan. 

Illalla yhdeksältä, kun auringon laskusta oli jo tunti, oli lämpötila vielä 27 astetta, kun kivitalot ja asfaltti hohkasivat koko päivän varastoimaansa auringon lämpöä. Iltaohjelmaksi riitti hyvin kuljeskelu Ixellesin kaduilla, ennen kadunvarsiterassilla nautittua illallista. Jaksan aina vaan ihastella Brysselin vanhoja townhouse-taloja, joukossa on joitakin todellisia art nouveau -helmiä. 

Neljän vuoden tauon jälkeen kaupunki tuntui edelleen tutulta. Yksi asia, mikä oli neljässä vuodessa muuttunut oli kaduilla nykyisin partioivat maastopukuiset sotilaat rynnäkkökivääreineen.  

 

HeliBryssel, ReissutComment