Vuoden 2017 matkat

Matkavuosi 2017 lähti käyntiin helmikuun lopussa, kun suuntasin St. Martinille, josta liityin s/y Vahinen miehistöön osallistuaksen Rolex Swan Cup Caribbean -kilpailuun. 

british virgin islands.jpg

Karibian-lomalta palattuani pakkasin pian laukkuni uudestaan kun työasiat veivät pienelle Euroopan kiertueelle Hollantiin, Belgiaan ja Saksaan. Belgia ei ehkä ensimmäisenä herätä ajatuksia kulinarismi-kohteena, joten matkalla kohdalle sattuneiden ravintoloiden taso yllätti. Michelin-tähditetty Hof Ter Hulst Hulshoutin noin 10 000 asukkaan pikkukaupungissa ja lehtikioskin takahuoneeseen piilotettu De Maurice À Olivier Brysselin laitamilla Woluwe-Saint-Lambertissa tarjosivat sen verran hyvää ruokaa ja palvelua, että jos yhtään tuollapäin liikkuu, niin suosittelen hakeutumaan molempiin, vaikkei kumpikaan ihan perinteisimmillä turistireiteillä sijaitse.

Kesäkuun alussa kävin siskontytön kanssa Barcelonassa ja kuun loppupuolella yhdistin Milanoon suuntautuneeseen työmatkaan vähän lomailua. Sää oli ihanan helteinen ja työasiat hoidettuani siirryin Como-järvelle juhannusviikonlopun viettoon, jonka ohjelmaan mahtui uusi Kulttuurien Museo Milanossa, piipahdus Sveitsin puolelle FoxTowniin, illallinen tunnelmallisessa La Darsenan ravintolassa ja satuinpa paikalle myös ihailemaan spektaakkelimaista, 30 minuuttia kestänyttä Pyhän Johanneksen päivän ilotulitusta Isola Comacinan kupeessa. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos on Juhannuksen aikaan Como-järvellä!

como.JPG

Vuoden toisen puolikkaan matkasuunnitelmat jouduinkin sitten perumaan. Elokuulle oli varattuna loma Hydran saarelle Kreikkaan ja kesälomapäiviä alustavasti jemmattu marraskuulle aurinkolomaa varten. Näistä jouduin luopumaan, kun kesäkuussa pahanlaatuiseksi diagnosoitu kasvain jyräsi kaikki suunnitelmat ja syksy kului sairaslomalla sytostaattihoidoissa ja niistä toipuen. 

Levottomien reissujalkojen rauhoittamiseksi järjestyi hoitojen väliin syyskuulle yhden yön irtiotto ystävän kanssa Tallinnaan sekä marraskuun loppuun Päivä Tukholmassa -risteily. Tallinna hemmotteli kirpeällä syyssäällä, edullisilla spa-hoidoilla ja herkullisella ruoalla. Tukholma oli harmaasta ja sateisesta säästä huolimatta pullollaan sisustusinspiraatiota ja tyylikästä joulutunnelmaa. 

Syksy oli rankka, vaikka aika kuluikin lopulta nopeasti. Asetin kuitenkin loppuelämälleni tavoitteen, että kaikki tulevat marraskuut voisin viettää jossain Suomea aurinkoisemmassa paikassa.

Kotimaan matkailua ei tullut tänä vuonna tehtyä käytännössä ollenkaan, hyvistä aikeista ja Suomi 100 -teemasta huolimatta. 

Jos matkailu jäi loppuvuoden aikana vähäiseksi, jäi matkahaaveiluun runsaasti aikaa. Hoitojen päätyttyä onkin tarkoitus toteuttaa joitakin isompia reissuhaaveita ja toivottavasti pian nämä haaveet ja suunnitelmat konkretisoituvat varauksiksi. Vuodesta 2018 toivon matkailuntäyteistä.

HeliReissut2 Comments