Vuoden 2018 matkat

Yhteensä 7 eri maata, joista 2 itselleni uutta maata. 1 uusi maanosa. 20 eri hotellia ja 6 airbnb-huonetta. 2 yötä junassa ja yksi viikko purjeveneessä. 3 eri vuokra-autoa. Junalla 6 eri maassa.

Vuosi 2018 piti sisällään hyviä seikkailuja.

DSC00563.jpg

Vuoden ensimmäinen matka koitti pääsiäisenä, kun suuntasin Espanjaan - tai siis tarkemmin sanottuna Kataloniaan. Ensin muutamaksi päiväksi Barcelonaan ja sitten ystävien kanssa hieman rannikkoa pohjoisemmaksi Canet de Mariin. Matkan ajoitus oli täydellinen siltä kantilta, että olin juuri saanut päätökseen kaikki syöpähoidot ja lopputarkastuskin oli tehty vain muutama päivä ennen matkaan lähtöä.

Kesäkuussa ohjelmassa oli työmatka Saksaan Düsseldorfin ja Hampurin seuduille.

Heinäkuun puolivälissä lähdin lähes viiden viikon mittaiselle Pohjois-Amerikan kiertomatkalle. Ensin Kanadan länsiosiin junailemaan ja sitten road tripille USA:n länsirannikkoa pitkin Seattlesta Los Angelesiin.

Suomeen ehdin palata pariksi viikoksi enne kuin syyskuun alussa oli pienen purjehdusloman aika. Olin taas mukana Suomen Purjelaivasäätiön s/y Vahinen miehistössä Rolex Swan Cupissa, joka purjehdittiin Sardinian Costa Smeraldalla. Siellä oli purjehdusolosuhteet kohdallaan.

Marraskuuta pakenin kahdeksi viikoksi Marokkoon, jossa ehdin kierrellä Atlas-vuorilla, Saharassa, Atlantin rannikolla ja Marrakechissä.

Vuoden viimeinen matka oli yhdistetty työ- ja huvimatka, ensin työasioissa Italiaan Milanon seudulle ja sieltä piipahdin junalla ystävän luokse Zürichiin viikonlopuksi. Mondo-lehti muuten ennustaa näistä työn ja huvin yhdistävistä bleisure-matkoista yhtä vuoden 2019 matkailutrendiä.

Molemmat kaupungit, Milano ja Zürich, sopivat hienosti joulutunnelmointiin tyylikkäiden jouluvalojen ja somien joulumarkkinoidensa ansiosta. Mutta on hyvä huomata, että Milanossa pidetään vielä kiinni perinteestä että joulusesonki lähtee käyntiin vasta kaupungin suojelupyhimykset Sant’Ambrogion päivästä, jota vietetään joulukuun 7. päivänä. Sitä ennen siis ei joulutunnelmoijan kannata Milanoon suunnata.

Kaikki tämän vuoden matkakohteet osoittautuivat kiinnostavammiksi kuin osasin odottaakaan ja matkat onnistuivat tosi hyvin. Kanadassa huomasin, miten paljon olinkaan kaivannut luontomatkailua ja suurimmat matkaelämykset tänä vuonna tulivatkin luontokohteissa Kanadassa ja Marokossa.

Alkuvuodesta tehdyn päätöksen mukaisesti kompensoin henkilökohtaisista lentomatkoistani aiheutuneet CO2-päästöt. Tästä aiheesta virisikin vuoden aikana paljon keskustelua niin matkablogeissa kuin perinteisessä mediassakin ja kompensointia tarjoavia tahoja löytyi muitakin, mutta itse päädyin nyt käyttämään saksalaista Atmosfairia kompensaatioiden maksamiseen. Lisälasku tästä matkabudjettiini oli 207 euroa - siis aika vaatimaton summa suhteessa lennettyihin matkoihin. Mielestäni parasta olisi, että lentoyhtiöt velvoitettaisiin perimään kompensaatiomaksu suoraan lentolippujen maksun yhteydessä.

Vuodelle 2019 on varattuna toistaiseksi vasta yksi reissu. Tammikuun puolivälissä lähden siskontytön kanssa pariksi päiväksi Lontooseen. Muuten reissukalenteri ja -suunnitelmat ovat vielä avoinna.

HeliReissutComment