Kohti Kanadaa!

Tänään alkoi loma ja lennän Lontoon ja Toronton kautta Edmontoniin, josta matka jatkuu junalla Jasperin kansallispuistoon, Prince Rupertiin Tyynenmeren rannalle lähelle Alaskaa ja sitten Vancouveriin.

Idea matkaan löytyi kirjasta 501 Must-take Journeys, jonka olen saanut vuosia sitten lahjaksi. Ensin harkitsin matkaavani junalla koko Kanadan halki, mutta hinta- ja aikataulusyistä niin kutsuttu Skeena-juna Jasperista Prince Rupertiin tuntui houkuttelevammalta. Ainakin kirjan kuvaus nostaa odotukset aika korkealle, vai mitä sanotte tästä aloituksesta:

Billed as Canada's best kept secret the 1160-km long Skeena Railway is probably the most scenic journey you can take in the whole of North America.

Toiveena on kokea vaikuttavia luontoelämyksiä, ehkä nähdä jotain villieläimiäkin. Tyynenmeren rannikolle toivoin valaiden katselu -retkeä, mutta sesonki alkaakin vasta elokuussa. Olen siis vähän etuajassa. Mutta luulen, että Kalliovuoret tarjoavat ihan riittävästi vaikuttavia maisemia. 

HeliKanadaComment