Telttaretkellä Mendocinossa

Ajellessani Seattlesta kohti Los Angelesia Tyynenmeren rannikkoa pitkin ensimmäinen etappini Kalifornian puolella oli Mendocinossa.

Mendocino perustettiin 1850 kun tukkijätkät saapuivat alueelle ja perustivat Mendocino Lumber Companyn. Kaupunki sijaitsee erittäin luonnonkauniilla alueella kalliojyrkänteiden muodostamalla niemekkeellä ja puuteollisuuden hiivuttua alueella, on kaupunki ollut taiteilijoiden suosima. Mendocinon historiallinen keskusta sievine puutaloineen on onneksemme säilynyt ja hyväkuntoisena ylläpidetty.

Nykyisin Mendocinon yksi suurimmista toimeentulon lähteistä ovatkin näiden vanhojen puutalojen, boheemin ilmapiirin ja ympäröivän luonnon houkuttelemat turistit. Keskusta oli pullollaan somia Bed&Breakfast -majataloja.

Mendocino

Minä päädyin Mendocinoon kuitenkin kokeilemaan glampingiä. Siis luksus-telttailua.

Glamping oli kutkutellut minua jo pitkään. Mendocino Groven olin löytänyt Cup of Jo -blogista ja kun hoksasin sen istuvan mukavasti matkani varrelle, oli päätös tehty.

Mendocino Grove -leirintäalue sijaitsee alle 5 minuutin ajomatkan päässä Mendocinon kylästä. Leirintäalueella on noin 50 telttaa pieniin ryppäisiin ryhmiteltynä, joten tunnelma pysyy rauhallisena ja luonnonläheisenä. Suurin osa sopivia kahdelle hengelle, mutta myös perhetelttoja on saatavilla. 

Mendocino Grovessa yhdistyy telttailun tunnelmallisuus hotellimaiseen mukavuteen ja helppouteen. Täällä voi nukahtaa meren aaltojen kohinaan ja herätä lintujen lauluun raikkaassa ulkoilmassa. Täällä ei kuitenkaan tarvitse ujuttautua makuupussiin eikä nukkua parin sentin retkipatjalla kantojen ja juurakkojen painaessa selän alla. Teltta on toki aina teltta ja yöllä voi tulla viileää. Täällä saa kuitenkin nukkua oikeassa sängyssä, puhtaissa valkeissa lakanoissa, paksun täkin alla. Jos täkki ei ole tarpeeksi lämmin voi napsauttaa päälle vielä patjanlämmittimen. 

Pohjois-Kalifornian rannikolla sää on tyypillisesti vaihteleva. Kesälläkin yöt ovat viileitä ja erityisesti aamut usein sumuisia. 

Teltoissa on sähkövalaistus, vanerilattia ja edustalla pieni terassi. Suihkuun ja vessaan pääsee leirintäalueen keskellä olevaan kylpytaloon. Jokaisen teltan edessä on oma tulipaikka ja grillauspisteitä on myös siellä täällä sopivan lähellä jokaista teltta-aluetta. Aamupalaa tarjotaan keskusniityllä ja viikonloppuaamuisin siellä voisi osallistua myös joogatunnille. Puhelinverkko on heikko, mutta leirintäalueen toimiston läheisyydessä toimii avoin wifi-verkko mikäli on pakko saada yhteys muualle maailmaan.

Amerikkalaiset campingin harrastajat  saapuivat paikalle mukanaan laatikoittain camping-varusteita. Mendocino Grove on kuitenkin tehnyt kaiken helpoksi ja mukavaksi myös minun kaltaisilleni matkailijoille, jotka ovat pidemmällä matkalla minimivarusteilla. Mitään varsinaisia leiriytymistarvikkeita ei mukana tarvitse olla. Ainoastaan lämpimiä vaatteita. Halutessaan paikanpäältä voi vuokrata piknik-korin ja grillausvälineet.

Minä en viitsinyt yksikseni grillihommiin ryhtyä, sillä Mendocinon kylä tarjosi niin houkuttelevia ruokapaikkoja. Yhtenä iltana kuitenkin halusin tunnelmoida nuotion äärellä ja herkutella amerikkalaisella leirielämän vakioherkulla eli S'moreseilla. Tähänkin Mendocino Grove tarjoaa valmiin paketin, mikä olikin kätevää sillä paikallisissa marketeissa s'mores-tarvikkeiden pakkauskoot vaikuttivat suurperheille suunnatuilta.

Kaikista mukavuuksista huolimatta on hyvä muistaa, että glamping-teltassa ollaan keskellä luontoa.  Sen sain huomata kun heräsin päiväuniltani teltassani poukkoilevan linnun siipien ääneen. Se oli päässyt hyppäämään sisään teltan alustan ja kankaan väliin jääneestä raosta. En tiedä kumpi meistä säikähti enemmän kun yritin ohjata linnun ulos teltan oviaukon kautta.

Suuria petoeläimiä tällä alueella ei liiku, mutta pesukarhujen ja muiden pienempien eläinten takia kaikki ruokatarvikkeet tulee säilyttää tiiviisti suljetuissa säiliöissä, mieluiten autoon lukittuna.

HeliUSA, Majoitus8 Comments