Minä matkailijana

Matkustan melko paljon sekä vapaa-ajallani että työni takia. Mielelläni matkustaisin kyllä enemmänkin. Vaikka reissuja on takana paljon, on suurin osa maailmasta vielä näkemättä. Olen vieraillut vain 30 maassa, mikä tekee vain 13% kaikista maailman maista. Tämä luku kieltämättä tuntuu liian pieneltä, mutta koen itselleni vieraaksi niin sanottujen maapisteiden keräämisen. 

On tietenkin paljon paikkoja, joissa en ole vielä käynyt, mutta haluaisin. Mutta joihinkin paikkoihin on myös päästävä takaisin, uudestaan ja uudestaan. Kohdetta valitessa se, onko kohdemaa itselleni uusi, ei tyypillisesti ole edes arviointikriteeri. Viime vuodet omat reissuni ovat suuntautuneet useimmin Italiaan sekä Sveitsiin ja Englantiin, kerta toisensa jälkeen, ystäviä tapaamaan. Italiassa, jossa olen käynyt niin monta kertaa että en ole edes laskenut kertoja, on vielä hurjan paljon uutta näkemistä ja tekemistä.

En haaveile pitkistä kiertomatkoista, joilla paikkakunta vaihtuu parin päivän välein. Mieluummin vietän pidemmän aikaa yhdessä kohteessa pyrkien aistimaan edes vähän paikallista elämäntapaa. Toivonkin, että vielä järjestyisi uusi tilaisuus lähteä työkomennukselle tai opiskelemaan jonnekin ulkomaille. Toisaalta lyhyet, viikon tai viikonlopun mittaiset irtiotot ovat myös tärkeitä. Matkaseuran suhteen olen aika valikoiva eikä minulle ole mikään ongelma lähteä reissuun yksin, oikeastaan jopa pidän siitä.

Lomamatkalla ollessani olen melko laiska kiertämään kirkkoja ja museoita. Mieluummin hengailen ja fiilistelen paikan tunnelmaa ja ruoka on kaikilla matkoillani tärkeässä osassa. Ravintola tai kauppahalli saattaa olla mielenkiintoisempi nähtävyys minulle kuin joku historiallinen rakennus. Myös ruokaan liittyvät aktiviteetit kuten kokkikurssit paikallisen ruokakulttuurin saloihin kiinnostaa. Ja iltapäiviin on hyvä varata aikaa päiväunille.

Enkä ole koskaan ollut niitä matkailijoita, jotka eivät välitä millaisessa paikassa majoittuvat. Olen minä joitakin kertoja majoittunut hostellien jaetussa huoneessa enkä todellakaan haluakaan aina yöpyä viiden tähden hotellissa, mutta siisti, rauhallinen ja lempeä majapaikka on matkoillani tärkeää. Suosikkieni joukosta löytyy sekä ylellisiä hotelleja että maatilamajoitusta. Asunnon vuokraaminen on myös todettu toimivaksi vaihtoehdoksi. Isot hotellikompleksit usein jättävät kylmäksi vaikka olisivatkin luksustasoa. Ne sopivat parhaiten työmatkalle. 

HeliAjatuksiaComment