Kymmenen reissu-unelmaa

Tammikuisen parin päivän Lontoon pyrähdyksen jälkeen, vuoden 2019 reissuohjelmani ammottaa tyhjyyttään. Työn puolesta olen kyllä reissannut jo Ruotsiin ja Texasiin ja kohta on lähtö Kiinaan, mutta omien matkojen suhteen en ole osannut tehdä päätöksiä. Toiveita ja haaveita kyllä on, mutta nyt en jostain syystä osaa sitoutua matkasuunnitelmiin. Siksi olikin mukavaa, että Johanna Maisemaonnellinen-blogista haastoi minut mukaan listaamaan tämän hetken matkaunelmiani Kohteena Maailma -blogista lähteneen blogihaasteen puitteissa.

Tässä siis 10 juuri tällä hetkellä pinnalla olevaa matkaunelmaani:

 1. Paikka - Äscher, Ebenalp, Sveitsi

  Alpit veivät sydämeni heti ensikohtaamisella. Muutama vuosi sitten näin Instagramissa kuvan ylläolevasta (vasen) ravintola-majatalosta jyrkän rinteen reunalla ja olen haaveillut kesäisestä vaelluksesta sinne siitä asti. Käsittääkseni kyseessä ei ole erityisen vaativa polku ja Ebenalp vaikuttaa kohtuullisen helposti saavutettavalta, joten kyse on vain enää vain ajoituksesta ja käytännön järjestelyistä.

 2. Tapahtuma - Atlantic Race for Cruisers

  Purjehdus Atlantin yli on houkutellut siitä saakka kun joskus teini-ikäisenä kuulun Suomen Purjelaivasäätiön sellaisia järjestävän purjehdusoppilaille. Samaan aikaan ajatus kuintenkin pelottaa, enkä ole ollenkaan varma uskallanko tähän seikkailuun koskaan lähteä. Jos saan kasattua rohkeuteni, olisi hienoa jos saisin olla mukana Atlantic Rally for Cruisers -kilpailussa, jossa purjehditaan Gran Canarialta Saint Lucialle.

 3. Kotimaan kohde - Bengtskär

  Majakat ovat loputtoman kiehtovia ja Suomen rannikolla olisi monta historiallista majakkaa vierailtavana, mutta toistaiseksi olen käynyt vasta Kylmäpihlajalla. Nyt houkuttelisi polttavimmin pohjolan korkein majakka Bengtskär eikä vierailu sinne olisi edes mitenkään hankalaa. Toteutuisiko tämä unelma siis jo tulevana kesänä?

 4. Kaupunki - Rio de Janeiro

  Yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Vai ehkä se kaunein? Yli 6 miljoonan asukkaan kaupungissa läsnä oleva trooppinen luonto ja brasilialainen elämän asenne sekä toisaalta köyhyyden ja rikollisuuden kaupunkiin tuoma ristiriitaisuus, houkuttelevat matkustamaan paikan päälle kokemaan millainen tämä kaupunkin on maineensa ja stereotypioiden takana.

 5. Maa - Brasilia

  Tämän hetkisten matkaunelmieni kantava teema. Mielikuvissani brasilialainen kulttuuri on monelta osalta suomalaisen kulttuurin vastakohta ja juuri siksi se houkuttelee, uskomattomien ja monipuolisten luontokohteiden lisäksi tietenkin.

 6. Saari - Lipari, Vulcano, Panarea ja muut Eoliset saaret

  Nämä vulkaaniset saaret Sisilian pohjoispuolella edustavat minun mielikuvissani sellaista raukeaa välimerellistä lomatunnelmaa. Karu luonto, valkoiseksi kalkitut talot, pienempien saarten autottomuus, kirkas turkoosina kimmeltävä vesi. Jouduin valitettavasti pudottamaan nämä pois muutaman vuoden takaiselta Sisilian matkaltani, mutta olen aivan varma, että onnistun ujuttamaan nämä unelmieni saaret matkaohjelmaani seuraavien vuosien aikana.

 7. Extreme - Riippuliito

  Yritin kerran tehdä itselleni ns. bucket listaa eli unelmalistaa asioista, joita haluan elämässäni kokea. Sain listalle vain yhden asian - riippuliito Rio de Janeiron yllä. Lista ei jäänyt lyhyeksi siksi, etten haluaisi tehdä mitään, vaan siksi, että toiveita on niin paljon ja tuntuu vaikealta rajata niitä listaksi. Enhän edes tiedä, mitä kaikkia kiinnostavia mahdollisuuksia maailmassa on olemassa! Jostain syystä tämä extreme-aktiviteetti juuri tuossa tietyssä kaupungissa oli ainoa jonka listalle laittamisesta olin ehdottoman varma.

 8. Majoitusmuoto - Tentsile

  Viime kesänä kokeilin glampingiä ja muunkinlaiset erikoiset majapaikat kiinnostaa. Tällä hetkellä mieltä kutkuttelee puiden varaan kiinnitettävä tentsile-teltta, joka tarjoaisi tilaisuuden nukkua niin lähellä luontoa kuin mahdollista, ilman että on ihan taivasalla (sekin kyllä voisi kiinnostaa, sopivassa paikassa).

 9. Luontokohde - Pantanal

  Pantanal on yksi maailman suurimmista kosteikko alueista. Suurin osa siitä sijaitsee Brasilian luoteisosissa, mutta se ulottuu myös Paraguayn ja Bolivian alueille. Alueella asuu 650 lintulajia, 260 kalalajia ja erilaisia liskoja, käärmeitä sekä nisäkkäitä (kuten alla vasemmalla kuvattuja capybaroja), tehden siitä yhden maailman rikkaimmista elinympäristöistä. Joten kun Brasiliaan lopulta lähden on Rio de Janeiron ja riippuliidon ohella ohjelmassa ehdottomasti excursio Pantanaliin.

 10. Ruoka ja juoma - Napolilainen pizza

  Ruoka - mikä ihana syy matkustaa! Minulla on vielä koko Etelä-Italia kokematta ja käytyäni jo useamman kerran Helsingin torikortteleissa sijaitsevassa Pizzeria Via Tribunalissa, on aidon napolilaisen pizzan maistaminen paikanpäällä Napolissa alkanut tuntua yhä tärkeämmältä tavoitteelta.

Mitkä ovat sinun unelmareissukohteesi? Kerro omista reissu-unelmistasi sosiaalisen median kanavissasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin Kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja halutessasi laita haaste eteenpäin.

HeliAjatuksia6 Comments